2015. december 27., vasárnap

Hogyan neveljük gyermekünket

Minden  idők  legszebb  mesekönyvei, amit  imádnak  a  gyerekek.
Sokszor  az  ember  azt  sem  tudja  milyen  mesekönyvet  lenne
érdemes  megvenni,  hiszen  nagyon  sokféle  van. Itt  talán  találsz
egy  párat,  amit  érdemes  lehet  megvenni. A  cikket  a  Femina
oldalán  találtam.




Szegedi Katalin: Álomcirkusz

Szegedi Katalin, aki hazánkban az egyik legfoglalkoztatottabb illusztrátor, ezúttal nem csak az ecsetet, de a tollat is magához ragadta. Csodálatos, álomszerű képei a mese hátteréül szolgálnak és a varázslatos történetet is ő maga írta. Ha porontyod szereti a varázslatos meséket, ahol a valóság egészen más fénybe kerül, és ahol minden megtörténhet, az Álomcirkusz garantáltan az egyik kedvence lesz!


Azoknak, akik még nem ismerik az Álomcirkuszt, bemutatnám a könyvet. Szegedi Katalin érthetően, érzelmesen és szellemesen mesél. Az első oldalon már látjuk Panka kötéltáncos nyuszit és a többi cirkuszi mutatványos nyuszit. Ahová egyszer csak belép Péter, a zenebohóc nyuszi és elkezd hegedülni. Míg a cirkusz igazgatóját muzsikája nem győzi meg, addig éjjeli szerenádja olyan boldoggá teszi Pankát, hogy ő rögtön igent mond neki, hozzámegy a Szent-Nyúl templomban. A lagzit mézes hetek követik: Péter egyre jobban hegedül, még Panka egyre inkább gömbölyödik. Péter elmondja, az az álma, hogy egyszer lesz egy saját cirkusza, egy Álomcirkusz. Azt, hogy hogy alakul a nyuszi pár élete, valóra válik-e Péter álma, nem mondanám el. Inkább említést tennék még a férj és feleség vidám baráti társaságáról, melynek tagjai: Süni, Bari, Cicus, Tücsök, Süni és Borz.


 

 Bartos Erika: Anna, Peti és Gergő kalandjai

Bartos Erika Anna, Peti és Gergő történeteivel minden gyerekbajra tud egy mesét: a nagy bilitréningre, a kistestvér érkezésére, az örömtelibb szünetekre és az iskolakezdésre egyaránt. Az apró meséskönyvekkel bármikor kedveskedhetsz porontyodnak!





 

L. Frank Baum: Óz, a csodák csodája

A gyönyörűen illusztrált mesekönyv 2009-ben elnyerte a Fitz József díjat. L. Frank Baum örökérvényű meséje a csodavilágba csöppent Dorkáról szól, aki nem akar mást, csak hazajutni, mégis a rejtélyes Varázsló, és a gonosz Nyugati Boszorkány útjába kerül. Barátai, a Bádogember, a Gyáva Oroszlán és a Madárijesztő azonban mindent megtesznek, hogy hazaérhessen.