2015. december 5., szombat

Hogyan neveljük gyermekünket

Mik  azok a  fontos  ételek , amire  a  fejlödő  szervezetnek
szüksége  van. A  mindennapi  életünkben  nagyon  fontos
a  táplálkozás. Fontos,  hogy  sok  zöldséget  és  gyümülcsöt
együnk.  A  cikket  a  Femina  oldalán találtam.

Brokkoli

A brokkoli számos értékes tápanyagot hordoz, ráadásul a többi káposztafélénél könnyebben emészthető formában. Remek káliumforrás, emellett vasat, cinket, magnéziumot és foszfort is tartalmaz.






 Bár elsősorban tömör virágzatát fogyasztjuk, zsenge szárában és egészséges leveleiben is rengeteg jótékony összetevő található. A friss brokkoli feldolgozásánál ezeket is érdemes a fazékba, sütőbe vagy épp salátástálba varázsolni.

 Avokádó
Az avokádóban sok minden megtalálható, amire szükségük van a gyerekeknek: telítetlen zsírsavakban gazdag, valamint B-, C-, E- és A-vitamint tartalmaz. Továbbá káliummal, vassal, magnéziummal és kalciummal is rendelkezik.
Az avokádó nem mindennapi zöldség. Vagy gyümölcs? Ez a Közép-Amerikában honos körte alakú egészséges finomság, 20-30 méter magas fák termése.  Olajtartalmában magas az egyszeresen telítetlen zsírsav, így a szív- és érrendszeri betegségek hatékony ellenszere..



Fekete áfonya

Antibakteriális és keringést serkentő hatása is van, hiszen legfontosabb összetevői az antioxidánsok. Emellett bizonyított tény, hogy vitaminjaival és alapanyagaival védi a szemeket és segít az ideghártya regenerálódásában.
A  fekete  áfonyát  főleg   egészség  védelmi  célokkal  használják  a  legtöbben. Pozitív  hatást
gyakoról a  szívre, az  agyra, a  szemekre és  a  bélrendszerre.  Éppen  ezért  mindenkinek
ajánlott a  fogyasztása.