2015. december 19., szombat

Hogyan neveljük gyermekünket

Nem  tudod  mit  vegyél  karácsonyra  gyermekednek?
Minden  idők  legszebb  mesekönyvei,  amit  imádnak
a  gyerkőcök. A  cikket a  Femina  oldalán  találtam.


J.R.R. Tolkien: Kürtő úr

Tolkien egykor saját gyermekeinek szórakoztatására írta Kürtő úr meséjét. A fakszimile kiadás a zseniális nyelvész-író saját kézírását és rajzait is tartalmazza. A gyűrűk ura szerzője ezúttal eposz helyett egy kedves gyerekmesét kanyarított abból, ami épp eszébe jutott. Így kerülhet egy világba Paprika asszony, Erős úr, és maga Kürtő úr.




Bálint Ágnes: Mazsola és Tádé

Mazsola és Tádé valószínűleg minden szülő számára ismerős, azonban a mai gyerekek is megismerkedhetnek a kedves zöld bábmalac történetével. Bródy Vera bábfigurájának története minden fontos pillanatban elkíséri a gyerekeket, ezúttal az új kistestvér érkezése miatti bánatát osztja meg velük.

 




Beatrice Potter: Nyúl Péter kalandjai

Beatrice Potter olyan korban élt, amikor a nőknek a konyhában, és nem az íróasztal mögött volt a helye. Az ő képzeletét a háziasszonyi teendők helyett mégis csodálatos gyerekmesék népesítették be már egészen fiatalon. Ezeket papírra is vetette, és saját rajzaival illusztrálva. Nyúl Péter, a kóbor nyuszi Potter első hőse volt, akit még sok állatfigura, és mese követett.