2015. november 11., szerda

Hogyan neveljük gyermekünket

12  étel  aminek  nagyon  magas  a  sótartalma,
ne add a  gyereknek.  A  cikket  a  Femina  oldalán  találtam.


Gyümölcslevek

Imádják a gyerekek, és mivel sokuk tartalmaz plusz vitamint, a szülők is szívesen veszik a gyerekeknek a gyümölcsleveket. Sajnos azonban némelyiknek rendkívül magas a nátriumtartalma. Ezt érdemes ellenőrizni és tudatosan választani a boltban, de a legjobb, ha friss gyümölcsből magad préselsz a gyereknek gyümölcslevet. Ugyanígy, ásványvízből is alacsony nátriumtartalmút vegyetek!




Felvágottak

Felvágottat, szalámit is eszik szinte mindenki, így a kicsik is, hiszen a szendvicsek alapvető kellékéről van szó. Mégis, amennyire lehet, érdemes lecsökkenteni a fogyasztásukat, mivel sok sót tartalmaznak. Tegyetek inkább a kenyérre egy finom házi készítésű zöldfűszeres túrókrémet, vagy szeletelt főtt tojást.






Konzervek

A konzerveket is érdemes kiiktatni a gyerek étrendjéből. Ha főzöl, ne a dobozból vedd a zöldségeket, hanem a piacról. Fél csésze vágott zöldbab konzerv például 380-390mg nátriumot tartalmaz körülbelül. A konzervek tartósítószer tartalmuk miatt is kerülendők, amit hosszú eltarthatóságuk érdekében tesznek beléjük a gyártók.