2015. november 2., hétfő

Hogyan neveljük gyermekünket

12 étel, aminek nagyon magas a sótartalma - Ne add a gyereknek
Nagyon  fontos  az  egészséges  ételek, nagyban  befolyásolja
közérzetünket  is,  hogy  mennyiből  mit  eszünk. Figyeljünk  oda,
hogy  mit  eszik a  gyerek.  A  cikket a  Femina  oldalán találtam





Sós mogyoró

Bár a mogyoró, a dió és más csonthéjasok mértékkel fogyasztva, a bennük lévő értékes olaj és vitaminok miatt egészségesek, ezek sózott változata sajnos már kevésbé jó a szervezetnek, pláne a gyerekekének, ugyanis ezeket a gyártók erősen sózzák. Válaszd a nem sózott verziókat az üzletekben!



Fehér kenyér

Kenyeret mindennap fogyasztanak az átlagos étrenddel élők, így a gyerekek tányérjára is kerül egy-egy szelet. Ebből azonban a fehér helyett ne csak azért válaszd a teljes kiőrlésűt, mert abban több a tápanyag és nem finomított lisztből van, hanem azért is, mert míg a fehér két szeletében 280mg nátrium van, a teljes kiőrlésűében csak 6mg.



Sózott zöldségek
Felmerülhet a kérdés, hogy kerül a paradicsom a sós ételek listájára, de az ok adott. Sokaknak ugyanis szokása, hogy a zöldségeket, amiket a szendvicsek mellé fogyasztanak, megsózzák. Noha előfordulhat, hogy úgy finomabb, ez egy feleslegesen bevitt sómennyiség, amiről érdemes lemondani. Ne szoktasd rá a gyereket a zöldségek megsózására!