2015. november 10., kedd

Hogyan neveljük gyermekünket

12  étel,  aminek  nagyon  magas  a  sótartalma.
Óvatosan  bánjunk  a  sóval. A  túlzott   sós   ételek  nem  tesznek jót
a  szervezetnek. Még  a  felnőtteknek  sem  nemhogy  a  gyerekeknek.
A  cikket  a  Femina  oldalán találtam.



Előre pácolt húsok

A finom sült húsokat a kicsik is imádják, ám ezekből nem jó, ha az előre pácoltak kerülnek a serpenyőbe, ugyanis a rájuk kent pácnak nagyon magas a sótartalma. A húst frissen, natúr állapotban szerezzétek be, és fűszerezzétek magatok, minél kevesebb sóval. Az enyhe pirítás, a fokhagyma és a fűszerek izgalmas ízt adnak, izgalmasabbat a sónál.
 
 
 
 

Halrudacska

A halrudacska könnyen elkészíthető, így a szülők is előszeretettel sütik ebédre, ráadásul nem lehet vele nagyon mellélőni, mert a kicsik szeretik. Ugyanakkor ez mégsem a legjobb dolog, ami a gyerek tányérjára kerülhet. Részben, mert olajos, részben, mert adalékanyagok vannak benne, de a legfőbb hibája, hogy nagyon magas a sótartalma.





Gabonapehely

Mivel alapvetően édesek, meglepő, hogy a reggelizőpelyhek sótartalma mégis az egekben van. Egyes pelyheknek a nátriumtartalma akár 220mg is lehet adagonként. Ha veszel a gyereknek, feltétlen nézd meg a doboz hátulját, mennyi cukor, mennyi só és milyen gabona van benne. Az előbbi kettő legyen minél alacsonyabb, az utóbbi a legjobb, ha zab.