2016. január 7., csütörtök

Hogyan neveljük gyermekünket

9 jel, hogy a gyereked szerelmes 
A szerelem nemcsak a felnőttek számára a legnagyobb boldogság és kín egyben, 
de a kicsik szíve is lángra lobbanhat. A  cikket  a  Femina  oldalán  találtam
 
 
 
Sokan úgy vélik, hogy az óvodás- és kisiskoláskorban születő szerelmeket nem kell komolyan venni, hiszen egy ilyen korú gyerek nem is tud igazán szenvedélyes érzelmeket táplálni ellenkező nemű társai iránt.
 A hasonló hozzáállás azonban életre szóló károkat okozhat a lurkók lelkivilágában. Ha szeretnéd csemetédet segíteni, az első lépés, hogy egyáltalán felismerd, amikor épp szerelmes: tudd meg, melyik életkorban milyen jelek utalnak erre! 

 

 Az első szerelem

Az első szerelmek általában az óvodában születnek, miután a családi körből kiszakadt gyermek az új környezetben eddig ismeretlen érzelmekkel találkozik. Ezt csemetéd a legtöbb esetben tudomásodra is hozza, hiszen ebben a korban még nem igazán érzi emiatt kellemetlenül magát.




Az ovis szerelem árulkodó jelei

  • Mindig a szíve választottját is érintő történetekkel kezdi a nap beszámolóját.
  • Amikor délután érte mész, vagy meglátogatod, zavarba jön, hogy a kis szerelmével játszik.
  • A boltban nem a kedvenc csokiját kéri, hanem azt, ami ő is szeret.
Érzéseit akkor is vedd komolyan, ha minden egyes nap, amikor érte mész, más-más csoporttársa iránt rajong: hangsúlyozd előtte, hogy a számára kedves gyerkőc valóban kivételesen vonzó. Ha nem mosolygod meg, hanem ezt a bimbózó szerelmet is komolyan veszed, és segíted őt, hogy minél többet együtt lehessen a számára kedves lánnyal vagy fiúval akár gyerekzsúrokon, akár az oviban, később is bízni fog benned.