2015. szeptember 21., hétfő

Babavárás

Milyen  tárgyak  kellenek  a   babaszobába?

Természetes, hogy szeretnél mindent megadni a babának, de nehéz lehet a választás.
Azt nagyjából minden anyuka és apuka sejti, hogy a kiságy, a pelenkázó és néhány polc nélkülözhetetlen a baba szobájából. De mi a helyzet azzal a rengeteg más babakellékkel és kiegészítővel, amelyekkel tele vannak a bababoltok? Mire van feltétlenül szükség, és mit érdemes inkább a polcon hagyni?  A  cikket  a  Femina  oldalán  találtam.





Hogy tudd, valóban jóllakott-e: babamérleg
A baba már akkor önálló személyiség, amikor még csak alszik és eszik. Nincs ugyanis két olyan apróság, amelyik ugyanolyan alvási és étkezési szokásokkal rendelkezne: van, aki szépen lassan szopogatja a mama cicijéből a vacsit, és van, aki mohó, és néhány perc alatt képes telerakni a bendőjét.

Hogy tudd, befejezte-e a vacsit a baba, érdemes a szobájában tartani egy mérleget, amelyen evés előtt és után is megmérheted, hogy tudd, mennyi táplálékot is vett magához. Ráadásul a fejlődése is könnyebben követhető, ha naprakész információkkal rendelkezel a testsúlyára vonatkozóan.
Ma már a mérlegek terén is hatalmas a választék: vásárolhatsz súlygyarapodás-jelzővel ellátott digitális típust, de ha nem tudsz több tízezer forintot rászánni, akkor a mechanikus változat is megteszi