2015. július 23., csütörtök

Hogyan neveljük gyermekünket

Hogyan  altassuk  el  gyermekünket?
Itt  ötleteket  találsz,   ha   már  semmi sem jut  az  eszedbe.
A  cikket  a  Femina  oldalán  találtam



Zenélő mesekönyv

Vannak kifejezetten altató jellegű mesekönyvek, melyek néhány kellemes, nyugtató dallamot is ontanak magukból. Ez a dolog is csak veled válhat be igazán, vagyis csak segíthet abban, hogy megkönnyítsd a csemetédnek az alvásra hangolódást a közösen eltöltött bensőséges, mesélős percekkel.



Szundi párna

Bármilyen mesefigurás kispárna megteszi, akár egy apróbb is, amit a gyerkőc magához ölelhet alvás közben. Az olcsóbb kategóriák nem tudnak zenélni, de ez nem is lényeges. A szundipárna ugyanis egy anyaillatú darabkája a biztonságos otthonnak, amire te magad is rásegíthetsz. Ügyelj rá, hogy mindig olyan öblítőillata legyen, mint a te ruháidnak.




Ágy fölé függesztett játékok

A kiságyra szerelhető, lelógós játékszerkentyűvel elterelheted a baba figyelmét a sírásról. Amikor nagyobbacska lesz a csemetéd, a játékfigurákat leszerelheted a szerkezetről, és a lámpaburára aggathatod. Az egész kiskorát végigkísérő játékok sokkal kedvesebbek a gyerek számára. Ahogy fejlődik a fantáziája, együtt mesébe illeszthetitek a jól ismert figurákat, felruházva őket mindenféle tulajdonságokkal.