2015. július 15., szerda

Hogyan neveljük gyermekünket

Az, hogy a kicsi az influenzajárvány kellős közepén elkapja az éppen aktuális kórokozót, teljesen normális jelenség. Ha azonban valamely betegsége minden elővigyázatosságod ellenére rendre visszatér, könnyen lehet, hogy lelki ok áll a probléma hátterében. A kórt egyúttal szimbólumnak is tekintheted, melyből következtethetsz arra, hogy milyen érzelmi teherrel nem képes megbirkózni csemetéd.
 A cikket a  Femina  oldalán találtam



A lélek üzenete

Egyre szélesebb körben elfogadott az a nézet, miszerint a fizikai betegségek részben, illetve esetenként akár teljes mértékben lelki okokra vezethetők vissza. Az alternatív gyógyászat úgy tartja, hogy, ha valamely negatív érzelem kibillenti a gyereket lelki egyensúlyából, és ez az állapot tartósan fennáll, akkor a szervezetét átjáró energiák nem tudnak megfelelően áramolni.



Ilyenkor elakadások, úgynevezett energiablokkok keletkeznek, melyek eleinte csak kisebb funkciózavarokat okoznak az egyes szervekben, később azonban egyértelműen kimutatható tünetek formájában adnak hírt magukról.
A hagyományos orvoslás szerint pedig minden olyan, a sejtek működésében bekövetkező folyamatot, mely organikus elváltozást, azaz betegséget okozhat, negatív pszichikai tényezők hoznak létre. Ezek közé tartozik a kudarcélmény, a csalódottság, a féltékenység, a frusztráció, a harag, de elsősorban és mindenekelőtt a félelem.

 A lényeget illetően tehát nincs érdemi különbség az alternatív és a hagyományos szemlélet között. A visszatérő testi betegség intő jel, mely arról árulkodik, hogy a gyerek lelkében megszűnt a harmónia. Ahhoz, hogy helyreálljon, valamilyen módon változtatnod kell a kicsi környezetéhez való viszonyán, netán kettőtök kapcsolatán.