2015. július 22., szerda

Hogyan neveljük gyermekünket

Ha   nem  tud  gyermeked    elaludni.
Pár  ötlet,  talán  neked  is    segít,  ha már   nincs   semmi  ötleted.
A  cikket a  Femina  oldalán találtam
Ötletes   alvássegítő  szerkentyűk

Zenélő doboz

A régimódi, kurblis zenélődobozok egész olcsón beszerezhetők, és megédesítik a lefekvés előtti perceket. A legtöbbjükből egy bohóc vagy valami kedves kis állatka ugrik elő a dallam végéhez érve, mintha csak jó éjszakát kívánna a gyerkőcnek. Ha vidámabbá szeretnéd tenni a hisztivel induló alvásidőt, egy ilyen kütyüvel mosolyt csalhatsz a porontyod arcára, így ő is nagyobb kedvvel bújik majd ágyba. Az esti rituáléba úgy is beültetheted, hogy a meseolvasás után közösen énekeltek az altató zenére, ami lenyugtatja a kicsit.





Meselámpa

Ha a kis lurkó fél a sötéttől, érdemes szert tennetek egy hangulatos fényű meselámpára, mely színes formákat világít a falra, így elűzi a sötét, mogorva árnyakat, melyekbe szörnyeket képzelhet a gyerek. Amennyiben egész éjszaka szükség van a varázsfényre, ügyelj rá, hogy ne papírburás, tűzveszélyes szerkentyűt válassz. Egy konnektorba dugható, foszforeszkáló jelzőfény is helyettesítheti az éjjeli lámpát, mely mesefigurákban is kapható.







Éneklő-beszélő plüssállatkák

A nagyobb társaik sajnos elég drágák, de a kínálatban megtalálhatóak a kisebb, egymondatos vagy egydalos verzióik is, melyek jóval barátibb áron kaphatóak. A gyerek kedvenc dalát éneklő kiskutyus, esetleg egy jó éjszakát kívánó Micimackó szintén kedves része lehet a lefekvési rituálénak.