Nagyon fontos az egészséges ételek, nagyban befolyásolja
közérzetünket is, hogy mennyiből mit eszünk. Figyeljünk oda,
hogy mit eszik a gyerek. A cikket a Femina oldalán találtam
Sós mogyoró
Bár a mogyoró, a dió és más csonthéjasok mértékkel fogyasztva, a bennük lévő értékes olaj és vitaminok miatt egészségesek, ezek sózott változata sajnos már kevésbé jó a szervezetnek, pláne a gyerekekének, ugyanis ezeket a gyártók erősen sózzák. Válaszd a nem sózott verziókat az üzletekben!Fehér kenyér
Kenyeret mindennap fogyasztanak az átlagos étrenddel élők, így a gyerekek tányérjára is kerül egy-egy szelet. Ebből azonban a fehér helyett ne csak azért válaszd a teljes kiőrlésűt, mert abban több a tápanyag és nem finomított lisztből van, hanem azért is, mert míg a fehér két szeletében 280mg nátrium van, a teljes kiőrlésűében csak 6mg.Sózott zöldségek
Felmerülhet
a kérdés, hogy kerül a paradicsom a sós ételek listájára, de az ok
adott. Sokaknak ugyanis szokása, hogy a zöldségeket, amiket a
szendvicsek mellé fogyasztanak, megsózzák. Noha előfordulhat, hogy úgy
finomabb, ez egy feleslegesen bevitt sómennyiség, amiről érdemes
lemondani. Ne szoktasd rá a gyereket a zöldségek megsózására!