2015. május 18., hétfő

Hogyan neveljük gyermekünket

 Hasznosak lehetnek ezek a tippek
Hogy angyali gyerkőcöt neveljünk
 A Femina oldalán találtam ezt a cikket  és gondoltam megosztom
ezeket a gondolatokat , talán hasznos lehet számodra is


Szakkönyvek

Az anyaság nem jelenti, hogy ösztönösen tudni fogod, hogy mit hogyan kell csinálnod. Tanulni sosem szégyen: szerezz be néhány gyereknevelési kézikönyvet, amelyek segítségedre lehetnek a nehéz pillanatokban!



Segítő kéz

Ne akarj az egyedüli ember lenni gyereked életében! Legyen saját életed is: ha valamilyen programra egyedül szeretnél menni, bízd a kicsit a nagymamájára vagy egy vállalkozó kedvű megbízható szomszédra. Ha elfogadod a segítséget, és nem vállalsz a kelleténél több terhet magadra, kiegyensúlyozott leszel, ami az ő lelki világára is hatással van




Gyerekpszichológus

Nem szégyen beismerni, ha olyan problémába ütköztél, amit szülőként nem tudsz egyedül megoldani. Ha a kicsi lelki problémákkal küzd, tanulási nehézségei vannak vagy a magatartása nem megfelelő, a gyerekpszichológus is segítségedre lehet.



Iskola

Bár alapvetően az számít, te mit adsz otthon csemetédnek, emellett az iskolai nevelés is szerves részét képezi a gyerek fejlődésének. Éppen ezért elengedhetetlen, hogy körültekintően válassz iskolát, és folyamatosan ügyelj arra, hogy a kicsi megfelelő bánásmódban részesüljön.