2015. május 13., szerda

Hogyan neveljük gyermekünket

Manapság nagyon sok elvárás nehezedik a felnőttekre
és a gyerekere is. A legtöbben időhiányban szenvednek,
pedig megéri odafigyelni egymásra, mert a kapcsolatokat
is ápolni kell. A  Femina  oldalán találtam ezeket a tippeket,
úgy gondolom érdemes odafigyelni rá.
Hogy angyali gyerkőcöt neveljünk.


Elvárások

Ne csak tilalmakat állíts a kicsi elé, de reális elvárásokat is. Az, hogy a játék után a szobáját rendbe rakja, nem teljesíthetetlen dolog, de segíts neki te is. A közös rendrakás végtére is sokkal jobb móka, mint egyedül pakolni.




Büntetés

A jó nevelés nem abból áll, hogy mindent megengedsz gyermekednek. Ahhoz, hogy később boldogulhasson, már fiatal korában is szüksége van szabályokra. Ha átlépi a határokat, éreztesd vele, hogy rosszat tett, és akár találj ki valami büntetést is, de kerüld a testi fenyítést! Légy következetes: ha valamit egyszer megtiltasz, máskor se engedd meg. 



Kortársak

Bár az elsődleges követendő példa te vagy csemetéd számára, elengedhetetlen, hogy a kortársakkal együtt fejlődhessen. A gyerekek a felnőttek mellett egymástól is rengeteget tanulnak.

 



Szabadság

Minden anya félti a gyermekét, ha azonban minden léptét óvó szemekkel figyeled, megakadályozod abban, hogy személyes tapasztalatokat gyűjtsön. Hagyd, hogy háromkerekű kismotorjával addig száguldozzon, amíg el nem esik: elég, ha csak a veszélyes helyzetektől véded, néhány horzsolást minden gyerkőcnek szereznie kell!