2015. június 9., kedd

Hogyan neveljük gyermekünket

Találtam ezt a cikket a  Femina  oldalán
és úgy gondoltam  megosztom veletek.
Most, hogy lassan itt a nyár  még  jobban oda kell 
figyelni   ezekre a dolgokra.





Otthon is  veszélyben a gyerek

Bútorápoló

A takarítás során alkalmazott bútorápoló belélegezve még felnőttek számára is mérgező lehet, egy gyerkőc szervezete azonban még kevésbé toleráns. Az illatos anyag ráadásul kóstolásra is csábít: lehetőség szerint mellőzd, ha kisgyerek van a családban!


Körömlakk és -lemosó

A körömlakk és a lemosó is erőteljesen illékony anyag, a régebbi, acetont is tartalmazó termékek pedig különösen veszélyesek. Ezek ugyanis nem csak gyúlékonyak, de belélegezve mérgezőek is lehetnek, arról nem is beszélve, hogy ha egy óvatlan gyerkőc belekortyol, halálos.



Fogkrém

Nem véletlen, hogy az egészen fiatal apróságok számára speciális fluoridmentes készítmények ajánlottak. A mentol, és a paszta számos más összetevője is ártalmas lehet. Nem árt, ha a gyerekfogkrémet is elzárva tartod, és csak a mosdó mellett veszed elő. Túladagolás esetén ugyanis még a kicsiknek szánt termék is hányáshoz, haspuffadáshoz vezethet.



Rovarriasztó szerek

Bár az elektromos szúnyogriasztók csomagolásán is szerepel, hogy kizárólag jól szellőző helyiségben használhatóak, gyerek mellett nem árt, ha inkább a szúnyoghálóra hagyatkozol. Ami a rovarok számára méreg, az gyermekednek sem tesz jót, ráadásul egyes riasztószerekben rákkeltő anyagokat is találtak.