2015. június 29., hétfő

Hogyan neveljük gyermekünket


Természetes  gyógymódok  gyerekbetegségekre
A cikket a Femina oldalán találtam.
Talán számodra is hasznos lehet




Borsmenta

A borsmenta olaja megszünteti a gyomorpanaszokat, legyen szó haspuffadásról vagy epeproblémákról. Emellett a súlyos gyerekkori hörghurutot, vagyis a bronchitist is gyógyíthatod vele.











Kakukkfű

A rendszerint rövid, de kellemetlen tünetekkel járó vírusok idején jól jön egy bögre kakukkfűtea: az antibakteriális gyógynövény remekül csillapítja a torokfájást és a köhögést. Kakukkfüves fürdőt is készíthetsz: a meleg vízbe oldódó illóolajok révén ez intenzívebb hatású.






Bíbor kasvirág

A gyerekeket gyakran kínzó mandulagyulladás és középfülgyulladás ellen használd a bíbor kasvirágot! A gyökeréből és leveles hajtásaiból készült tinktúra vagy gyógycukor is hatásos lehet, baktériumölő hatása révén pedig végleg segít legyőzni a betegséget.




2015. június 28., vasárnap

A párizsi mumus

Hol volt ,hol nem volt
1910-ben  Párizsban mindenütt egyre nagyobb az árvíz.
Emile a  félénk kaszanova, szerelmes a kolléganőjébe, de nem meri még
egy randira sem elhívni. Barátja Raoul  bíztatására ír neki egy levelet.
Raoul egy kifitófiú, szállítmányozással foglalkozik.  Egy  alkalommal  magával
viszi Emilet is,   aki  vesz egy kamerát.  Közben leszállítanak  csomagokat egy
tudós professzornak,  akinek egy  majom a  segédje.  A tudós nincs otthon , éppen
elutazott. Raoul bemerészkedik a laborba  és  szorakozik egy  kicsit a vegyszerekkel
és arra kéri  Emilet,  hogy vegye fel a kamerával. Nagy  galibát okoznak  és  megalkotnak
egy  szörnyet.   Párizsban  eluralkodik a pánik. A  rendőrség  éjt nappallá téve keresi a szörnyet,
de   sikertelenül  A  szörnyre ,  Lucille a  Montmartre-i  kabaré  énekesnője talál rá,   és  elnevezi
Frannek.  Emile  és  Raoul és  a tudós  majma  segít  Lucillenak  a kedves lény  rejtegetésében. Együtt  összefogva   próbálják megmenteni  Frank  Urat a  rendőrség  elől.






























Egy kis  kedves  részlet a   filmből









Hogyan neveljük gyermekünket

Természetes gyógymódok  gyerekbetegségekre
A cikket a Femina oldalán találtam




Alga

Az algában található rengeteg ásványi anyag teszi a tenger ajándékát sokoldalú csodaszerré. Krém vagy pakolás formájában a segíthet az égő ekcémán és a seborreán is.





Szegfűszeg

Akárcsak a gyömbér, a szegfűszeg is csillapítja a hányingert. Emellett kezelheted vele a hörghurutot, de jó bélférgek és lábgombásodás ellen is. Ha tehát szeretnéd, hogy a játszótéren bóklászó gyerkőc ne szedjen össze különféle élősködőket, időnként adj neki szegfűszeges sütit vagy teát.





Lándzsás útifű

A lándzsás útifű a legjobb gyógyír légúti megbetegedések ellen. A kisgyerekek gyakran szenvednek makacs köhögéssel járó betegségekben, mint amilyen a krupp is. Száraz köhögésre vagy köptetőnek is bevetheted, ráadásul antibakteriális hatása is van.




2015. június 27., szombat

Hogyan neveljük gyermekünket

Természetes gyógymódok  gyermekbetegségekre
Jó ha tudjuk, hogy melyik gyógynövény mire való.
Önmagunk és gyermekeink egészsége védelmére.
A cikket a Femina oldalán találtam.


Kamilla

A gyermekbetegségek viszkető kiütéseire tegyél kamillás borogatást: a gyulladáscsökkentő gyógynövény elviselhetőbbé teszi a kellemetlen érzést.





Propolisz

A méhek ajándéka, a népi csodaszernek számító propolisz immunerősítő hatása mellett a bőrbetegségeket is gyógyítja. Reszelj mélyhűtött propoliszt alkoholba, és készíts tinktúrát, vagy az érzékenyebb bőrbajokat kezeld semleges krémbe keverd propolisszal. Vesd be ekcéma, pelenkakiütés, gombásodás vagy seborrea ellen.




Teafa

A teafa olaja immunerősítő hatású, így remek gyógyír lehet általános gyengeségre, de kezelheted vele a bőrfertőzéseket, bőrgyulladást vagy az aknét is.







Körömvirág

A körömvirág krém a legjobb természetes gyulladáscsökkentő. Remekül kezelheted vele az olyan makacs bőrgyulladásokat, mint például a seborrea.



2015. június 26., péntek

Hogyan neveljük gyermekünket

Mikor otthon vannak a gyerekek, vagy nyaralnak ,
akkor is érheti őket bármilyen betegség.
Védjük gyermekeink egészséget természetes
gyógymódokkal.
A Femina oldalán találtam a cikket.
Talán neked is hasznos lehet.






Hársfa

A hársfa virágzatából készült gyógytea remek izzasztó, lázcsillapító és immunerősítő. Hatékony gyógyszer lehet a hosszas lázzal járó gyerekbetegségek idején, mint a bárányhimlő vagy a rózsahimlő.




Bodza

Gyógytea vagy szirup formájában a bodza lázcsillapító hatású. Vesd be a tipikus gyerekbetegségek kezelése során, amikor csak a  tüneti kezelés jöhet szóba. Bárányhimlős, kanyarós vagy rózsahimlős gyermeked lázát csillapíthatod bodzával, de ha túl magasra szökne, feltétlenül keresd fel az orvost!






Eukaliptusz

A légúttisztító eukaliptuszolajat arcüreggyulladás idején csepegtesd forró vízbe, és gyermeked lélegezze be a meleg párát. Emellett bevetheted az influenza tüneteinek csökkentésére és bárányhimlő idején is.



2015. június 25., csütörtök

Hogyan neveljük gyermekünket





Otthon is veszélyben a gyerek.
Érdemes odafigyelni, mit eszik,  mit adunk a kezébe,  mivel játszik,
mit adunk rá. Főleg a kisebb gyerekeknél.
A cikket a Femina oldalán találtam

Ruha

A durva ruhanemű, mint amilyen a gyapjú, gyakran irritálhatja a gyermek bőrét. Fontos azonban, hogy arra is figyelj, mivel mosod a ruhákat, ugyanis a mosószerre és az öblítőre is meglehetősen érzékeny lehet. Mosás után feltétlenül öblítsd ki alaposan a ruhákat!




Gumi

Egyes gumifajtákban lévő vegyszerek irritálhatják a gyerek bőrét. Kisebb korban még fontosabb, hogy a lehető legtermészetesebb anyagból készüljenek a rugalmas játékok. Amikor ugyanis a szájába veszi a játékot, annak mérgező vegyületei a nyálán keresztül a szervezetébe juthatnak.






2015. június 24., szerda

Hogyan neveljük gyermekünket





Otthon is veszélyben a gyerek
Mire érdemes figyelni
A cikket a Femina oldalán találtam

Gyógyszerek

Szinte bármely gyógyszer kiválthat bőrreakciót, akár a gyerek bőrére kened, akár szájon át alkalmazod. Igen gyakori a penicillinérzékenység, de az aszpirin és más antibiotikumok is okozhatnak csalánkiütéssel, szélsőséges esetben légúti duzzanattal járó allergiarohamokat.



Szappan

Még az illat- és adalékmentes szappan is megfoszthatja porontyodat a bőr természetes zsírtatalmától. Ha a kicsi bőre nagyon száraz, inkább szappanmentes tisztálkodószert használj, és fürdés után feltétlenül alkalmazz bőrpuhító krémet



Farmer gombja

Ha a gyerkőc fémallergiában szenved, elképzelhető, hogy a farmer gombja is égő, viszkető vörös foltot hagy a hasán. Ez ellen védekezhetsz úgy, ha áttetsző körömlakkal befested a fém felületet, hogy az ne érintkezzen közvetlenül a bőrével.




2015. június 20., szombat

Hogyan neveljük gyermekünket

Itt a nyár ,a nyaralás , legyünk többet gyermekükkel.
Oda kell figyelni mindenre, mit adunk nekik., mivel
játszanak, mit csinálnak, persze azért szabadságot is
kell hagyi nekik, tovább aludhatnak  és játszanak
kint az udvaron
Mire figyeljünk  oda?
A  Femina ooldalán találtam a cikket




Mogyoró

Az ételek közül a mogyoró az egyik leggyakoribb allergén. Előfordulhat, hogy eleinte nem reagál rosszul a gyerek szervezete a sós rágcsálnivalóra, csak idővel vált ki kellemetlen tüneteket. Ez azért veszélyes, mert a duzzanattal járó allergiaroham során elzáródhatnak a légutak.


Tej

Sok kisgyerek az átállás időszakában nem tolerálja jól a tejet. A laktató ital később is okozhat problémákat, amennyiben porontyod szervezete nem tudja feldolgozni a laktózt.



Eper

Az eper, sok más étel mellett, szintén gyakran okoz allergiás reakciókat. Ha porontyod érzékeny az apró piros gyümölcsre, fél év elteltével újra megpróbálkozhatsz vele, amennyiben azonban súlyos tüneteket mutat és nem csak egy kis bőrpír jelenik meg, jobb, ha örökre kiiktatod étrendjéből az epret.


2015. június 18., csütörtök

Hogyan neveljük gyermekünket

Otthon is veszélyben a gyerek
Érdemes odafigyelni a környezetünkre.
Talán nem is hogy ezek a dolgok veszélyesek lehetnek.
A Femina oldalán találtam a cikket


Házi poratka

Ez az apró élőlény minden lakásban megtalálható, ám a gyengébb immunrendszerű gyerekek nem biztos, hogy jól tolerálják jelenlétét. Gyakran okoz légúti megbetegedéseket, de asztma kialakulásához is vezethet, ezért az érzékeny csemete mellől nem árt, ha a plüssállatokat is eltávolítod.



Állatszőr

A kutya- vagy macskaszőr irritálhatja a gyereket. Az állatok bundája többnyire légúti panaszokat okoz, a szénanáthához hasonló tünetekkel.





Nikkel

A gyerek nyaka vagy csuklója körüli kiütés fémallergiára utalhat. Az ékszerekben leggyakrabban a nikkel okoz irritációt, ebben az esetben próbálj tiszta ezüst vagy arany nyakéket, karkötőt adni lányodnak.